גג רעפים הוא אופציה בעלת יתרונות רבים, הן מבחינה אסתטית והן מבחינה פונקציונלית. גם לעליית הגג שנוצרת מתחת לגג הרעפים יתרונות משמעותיים – ובפרט אם מנצלים אותה באופן חכם. כדי שאפשר יהיה לנצל את השטח חשוב להבטיח שהטמפרטורה בו תהיה סבירה, כשבהקשר זה חשוב לדעת כי בין הרעפים לבין התקרה של הבית עלול להיכלא חום רב ולהשפיע על הטמפרטורה בכל אזורי הבית. הפתרון האפקטיבי ביותר הוא התקנת מפוח על גג הרעפים עצמו ובמקביל לדאוג לאוורור גג הרעפים.
מדוע חובה להתקין אוורור לגג רעפים?
התקנת מפוח בלבד לא מאפשרת לצנן את עליית הגג ואת שאר אזורי הבית – לשם כך נדרש גם אוורור גג הרעפים. השילוב בין המפוח, שפשוט יונק החוצה את כל האוויר החם (וכולל גם מנוע חשמלי שמופעל באמצעות תרמוסטט), לבין אוורור הגג, מבטיח טמפרטורה נוחה ונעימה בכל רחבי הבית.
למעשה השילוב בין אוורור גג רעפים לבין מפוח (שאגב, יכול להיות גם סולארי ולא רק חשמלי) מוביל להפחתה של 15-20 מעלות בטמפרטורה השוררת בעליית הגג, ובשאר חלקי הבית הירידה היא של בין 3 ל-5 מעלות – בהחלט ירידה שמובילה לתחושה אחרת לגמרי ולאיכות חיים טובה יותר, ובמקביל גם לחיסכון בחשמל שכן אין צורך להשתמש יתר על המידה במזגנים.
הסוגים השונים של אוורור לגג רעפים
ישנן שתי שיטות עיקריות של אוורור לגג רעפים: תריס בתקרה או רעפי אוורור.
בדרך הראשונה, אוורור גג רעפים באמצעות תריס המותקן בתקרה האוויר החם שבבית עובר אל החלל של עליית הגג דרך התריס וכך מתבצעת יניקה של אוויר חם מהקומה העליונה של הבית. זהו גם הפתרון שנחשב ליעיל ביותר, שכן בדרך זו המפוח יונק אוויר חם מכלל חללי הבית והירידה בטמפרטורה משמעותית יותר (כמו גם החיסכון בחשמל).
במקרים שבהם הפתרון הנ"ל אינו אפשרי ניתן להיעזר ברעפי אוורור. אוורור לגג רעפים בדרך זו מבוסס על שילוב רעפים ייעודיים בנקודה נמוכה בגג וכך יכול אוויר צח להיכנס פנימה (אל החלל שמתחת לגג) והמפוח כבר מוציא החוצה את האוויר החם יותר.
Comments are closed.