המציאות הביטחונית בישראל מייצרת לא מעט מצבים מורכבים מאוד, ובנוסף מתרחשים מדי יום פשעים רבים. זוהי כמובן עובדה שאי אפשר להתכחש לה, ולכן יותר ויותר ישראלים מבקשים להצטייד בנשק. אחד התנאים לכך הוא מעבר הכשרה במטווח. מי שעוד עוברים הכשרות בירי הם הישראלים שרוצים לעבוד כמאבטחים חמושים – ובסך הכל ישנו ביקוש למדריכי ירי. בהתאם גם קורס מדריכי ירי הופך למבוקש יותר ויותר, וזאת בגלל הצורך במדריכים שיעבירו את ההכשרות לכל מי שזקוק לרישיון נשק (או לחידוש רישיון כזה).
מי מפקח על קורסי מדריכי ירי?
קורסי מדריכי ירי מפוקחים באופן טבעי ע"י המשרד לבטחון פנים. ליתר דיוק הגורם שבוחן את הקורסים השונים המוצעים לציבור הרחב ומחליט מי מהם עומד בתקן המתאים הוא האגף לרישוי ולפיקוח כלי ירייה במשרד זה. כמו כן גם תעודת מדריך ירי היא מסמך תקף רק כשהמשרד לבטחון פנים חתום עליה – וחשוב לברר זאת לפני שנרשמים לקורס כזה או אחר.
תנאי הקבלה
על-מנת לעבור קורס מדריכי ירי נדרשות 12 שנות לימוד, בריאות תקינה והיעדר רישום פלילי. תנאי נוסף הוא שירות צבאי מלא. כמו כן המועמדים לקורס נדרשים לעמוד במבדק רמה ולקבל אישור מהמשרד לבטחון פנים. מעבר לתנאים הפורמליים נדרשת כמובן יכולת להתחייב לקורס משמעותי.
התכנים של קורס מדריכי ירי
חשוב להדגיש כי קורס איכותי חייב לכלול כ-200 שעות לימוד ולהקיף מגוון רחב של נושאים רלוונטיים. דגש נוסף הוא שילוב של הקניית ידע תאורטי ותרגולים מעשיים.
בין התכנים העיקריים של קורס מדריכי ירי: היכרות עם חוק כלי הירייה וגם עם התקנות הרלוונטיות של המשרד לבטחון פנים, בטיחות (כללית וספציפית), סוגי המטווחים הקיימים ובעלי התפקידים בהם כולל תחומי האחריות שלהם, הגורם האנושי בהדרכה ובבטיחות, אימוני אקדח, אימונים ברובי סער, היכרות עם סוגי רובים שונים (רובה צייד, רובה אוויר, חצי אוטומטי, בריחי, זעיר), בליסטיקה, מנגנונים של כלי ירייה, הוראות הפתיחה באש, העקרונות החשובים לבניית תיקי תרגילים ועוד.
עוד מרכיב חשוב הוא עזרה ראשונה, ובנוסף כולל הקורס גם שיעורים המוקדשים לאתיקה ולערכים.
Comments are closed.