רוב האנשים כיום מחזיקים ברישיון נהיגה של רכב פרטי או קטנוע. בנוסף לרישיונות אלו, ניתן להוציא רישיון לנהיגה באוטובוס לאחר שצוברים ותק בנהיגה ברישיון A או B ׂ(רכב פרטי או קטנוע). לרוב האנשים בישראל יש ניסיון של מעל שנתיים לפחות בנהיגה ברכב פרטי או קטנוע. רישיון לאוטובוס כולל גם את האפשרות לעבוד בהסעות ציבורית אחרות כמו למשל: מוניות, הסעות ציבורית, אוטובוס זעיר ציבורי ועוד. רישיון לאוטובוס אינו משמש לצרכים פרטיים, אלא לצרכים מקצועיים ותעסוקתיים בלבד.
רישיון לאוטובוס יכול לשמש כמקצוע "גיבוי"
לכן כתוצאה מכך חלק לא מבוטל מתושבי ישראל רשאי להתקבל ללימודי נהיגה ולהוציא רישיון לאוטובוס. גם אם אין בהכרח כוונה לעבוד בתחום, הרישיון יכול לשמש כמקצוע נוסף בתור "גיבוי" במקרה ויפוטר מעבודתו או שימצא מובטל וללא הכנסה כספית כלל. תמיד יש ביקוש רב לנהגי אוטובוס במדינת ישראל, ישנה עבודה בשפע ותמיד ניתן למצוא עבודה מהרגע להרגע בתחום. לכן, כאשר יש מיתון כלכלי או קושי למצוא עבודה בתחום, הרישיון יכול להוות אלטרטיבה תעסוקתית בזמנים שכאלה.
תנאי קבלה לרישיון נהיגה על אוטובוס
על מנת להתקבל ללימודי נהיגה באוטובוס יש לעמוד בדרישות הבאות:
- להיות בעל אזרחות ישראלית ותושב ישראל, מעל גיל 21, אישור ממכון רפואי, מסמך רפואי המעיד על ראייה תקינה וחדות ראייה גבוהה.
- ותק וניסיון של שנתיים לכל הפחות בנהיגה ברכב פרטי ובעל רישיון מתאים.
- יש צורך בטופס בקשה חתום שכולל את רישיון הנהיגה של המועמד בצירוף תעודת זהות ותעודה השכלה אשר מעידה על כך שסיים שמונה שנות לימוד לפחות. לאחר מכןו המועמד יוזמן על ידי משרד הרישוי לבטיחות בדרכים ויקבל את הבקשה שלו לעבור הכשרה מקצועית לנהיגה באוטובוס.
- לאחר קבלת אישור יכול המועמד לקבל הפנייה על ידי משרד הרישוי במטרה להשתתף בקורס המעשי והעיוני. התלמיד יכול לבחור בכל בית ספר אשר מעביר שיעורי נהיגה על אוטובוס.
- יש להגיע עם האישורים הרלוונטים לקורס שכוללים בין היתר תעודת יושר ממשטרת ישראל שלמועמד אין עבירות תנועה ו/או פליליות.
Comments are closed.