כל עסק צריך איזה שהוא סוג של מקור תקציב. אבל מה קורה כאשר יש לכם עמותה ללא כוונת רווח ואתם צריכים מצד אחד לשמור רמה גבוהה של שירותים ומצד שני למצוא מקורות תקציב שיעזרו לכם לנהל את העניינים בצורה הטובה ביותר? במצב כזה יש כמה וכמה פתרונות שאתם יכולים להעלות על הדעת שלכם, וביניהם ניתן למצוא גם תהליך גיוס כספים לעמותות. נכון להיום, מדובר על תהליך שצריך לבצע בצורה שיטתית, להסתכל על כל הפרטים הקטנים, ולהבין איך אתם שומרים על כל דרישות החוק ועדיין מצליחים לייצר תזרים מזומנים איכותי, אשר משרת את הצרכים שלכם לאורך זמן ומאפשר לכם ליהנות משגרת עבודה ברמה גבוה.
מה צריך לעשות בתהליך גיוס כספים לעמותות?
על-פי רוב, תהליך גיוס כספים לעמותות חייב להתבסס על:
- הבנה של המטרה המרכזית של העמותה שלכם. צריך לספק הסברים ולהבין האם המודל משרת בסופו של יום את המטרה שלכם, עוד לפני שאתם פונים למשקיעים פוטנציאלים ומנסים למצוא פתרונות.
- הגדרה של הצרכים הכלכליים. האם יש צורך בתשלום משכורות והאם ניתן לייצר הערכה גסה של הסכום איים שאתם צריכים לראות? כדי להגיש בקשה מסודרת ולקבל מענה מהיר יחסית.
- חיפוש אחרי תורמים שמתעניינים בתחום העיסוק של העמותה שלכם. עדיף להתמקד ולחפש אנשי מקצוע שאתם יכולים לסמוך עליהם באופן מלא, בשביל לייצר יציבות לאורך השנים ולדאוג לבנות את העמותה שלכם עם תקציב נכון ומדויק.
בצורה מסודרת ועניינית, אפשר למצוא את הפתרונות שלכם
בדיוק כמו שאתם משקיעים זמן ומחשבה בתכנון של מבנה כוח האדם בעמותה שלכם, כך היא אפשר לקחת בקלות ראש את החשיבות של מציאת מקורות המימון לפעילות שלכם. זוהי המשימה המרכזית, אם לא המשימה החשובה ביותר בתהליך ארוך של תכנון והקמה של פרויקט חיים. ואתם צריכים לעשות הכל על מנת להבטיח שאתם עובדים עם אנשי המקצוע הטובים ביותר ומצליחים להשיג את המימון הדרוש לכם לאורך כל שלב בדרך.
Comments are closed.