יש מודעות באינטרנט שעושות לנו את היום, ואם אתם כמו ישראלים רבים מחפשים עבודה בעולם ההייטק, הרי שצמד המילים "דרושים הייטק" בוודאי משמח אתכם. עולם הייטק בישראל הוא מהמרתקים והמתגמלים בעולם, וזה מגיע עם תחרות רבה על כל משרה. אתם צריכים להצטיין, לא רק במקצוע ובתחום, אלא ביכולת שלכם להתקבל לעבודה.
אכן, במרבית קורסים ההייטק וההסבה להייטק לא מלמדים כיצד לעבור ראיונות עבודה בצורה מוצלחת. גם התלמידים המצטיינים ביותר שהוכיחו את עצמם ככשירים בצורה יוצאת מן הכלל לביצוע העבודה, לפחות ברמה הטכנית, עלולים למצוא את עצמם מדשדשים מאחור בשוק העבודה התחרותי, הדורש מיומנויות נוספות מעבר לידע הטכני בתחום.
דרושים הייטק ודרושים בני אדם
כשאתם בראיון עבודה, אתם לא מתכנתים. אתם אנשים, והחברה שאתם מנסים להתקבל לעבודה בה היא פשוט אוסף של בני אדם. תארו לעצמכם שאתם מגיעים לבד לחוף ים בו אתם יודעים שלכולם יש את התחביבים שלכם, אבל הם כולם יושבים בקבוצות. הם פתוחים לקבלת אורחים לקבוצה, אבל אף אחד לא מבטיח שאכן הם יקבלו אתכם. האם תרגישו בנוח פשוט להתיישב לצד הקבוצה המגובשת על החול החם ולהתחיל שיחה?
נכון, ההשוואה לא לגמרי מדויקת, כמובן, שכן החברה אליה אתם מנסים להתקבל הצהירה בריש גלי דרך מודעת דרושים הייטק שהם מחפשים עובדים עם המיומנות שלכם, אבל הרעיון שאנו מנסים להעביר הוא זהה – העובדה שאתם יודעים לפתור את הבעיה שהם רוצים לפתור זה פשוט לא מספיק – כולם צריכים להרגיש בנוח, ברמה החברתית והאישית.
אז מה לעשות?
אז אם אתם מחזיקים בידע הדרוש בשביל להתקבל לעבודה זו או אחרת, ואתם מזהים הזדמנות במודעת דרושים, ומתחילים להתרגש לקראת שליחת קורות החיים, יצירת הקשר וראיון העבודה הראשון, זה אומר שאתם מוכנים ללמוד. אתם צריכים לוודא כי אתם מכירים את החברה, ומזדהים עם הרוח שלה והמטרה שלה. אם אתם לא מרגישים זאת, זה כנראה לא החברה בשבילכם.
לפעמים עדיף להמתין לראיון העבודה הבא וההזדמנות הבאה בחברה בה אתם יכולים להרגיש בנוח כמי שאתם, ולא רק כבעלי המקצוע שאתם, כי תצטרכו לעבוד עם אנשים שמזדהים איתכם ואתם איתם.
Comments are closed.