אם פעם גקוזי היה מוצר לעשירים בלבד, היום יכולים ליהנות ממנו פלחים נרחבים יותר באוכלוסייה. בפרט נהוגה האופציה של התקנת גקוזי בגינה, וכדי להפיק ממנה מקסימום תועלת חשוב לשים לב לנקודות הבאות:
משטח ישר ועם כושר נשיאה מתאים
הדגש הראשון של התקנת גקוזי בחצר הוא לוודא שהשטח המיועד למתקן ישר. בנוסף נדרשת בדיקה מדוקדקת לגבי יכולת הנשיאה של הגקוזי, כמובן כשהוא מלא גם במים וגם בבני הבית שרוצים ליהנות מחוויה המפנקת. במידת הצורך תתבצע יציקת בטון, שכמובן חייבת להיות מדויקת לחלוטין כדי שהג'קוזי יהיה גם ישר וגם יציב.
הסוגים השונים של התקנת גקוזי בגינה
ישנן 3 אפשרויות של התקנת גקוזי בגינה:
א. חיצונית – בהתקנה זו הגקוזי נמצא כולו מעל לפני השטח. יש להוסיף מדרגות שיאפשרו כניסה קלה למים.
ב. שקועה – התקנת גקוזי בחצר כשהוא שקוע בתוך בור שנחפר במיוחד עבורו.
ג. חצי שקועה – התקנה שבה חצי מהגקוזי נמצא מעל לפני השטח וחציו התחתון שקוע.
הבחירה היא בעיקר משיקולים אסתטיים, כשהמטרה צריכה להיות תמיד מקסימום הרמוניה עם שאר המרכיבים בחצר. גקוזי חצי שקוע נחשב גם לפרקטי מאוד, בזכות הגישה המיטבית וכן הכניסות והיציאות שהופכות פשוטות ונוחות.
תשתית חשמל
בדרך כלל בגינה מותקן גקוזי גדול יחסית, שצורך חשמל רב. בהתאם נדרשת גם התקנת שקע תלת פאזי, כדי למנוע מצב של עומס יתר על מערכת החשמל בבית עצמו עקב הפעלתו של הגקוזי. באופן טבעי יש להפקיד את מלאכת הכנת תשתית החשמל בידיים מקצועיות של חשמלאי מוסמך, רצוי כזה בעל ניסיון בהכנת השטח לגקוזי.
מה מתקינים סביב הגקוזי?
התקנת גקוזי בגינה מחייבת תשומת לב גם לנושא הגישה. ראשית יש לוודא שנשאר מעבר חופשי ברוחב של לפחות 120 ס"מ, ובהתאם אם יש פריטים מיותרים בחצר חשוב לפנותם עוד לפני שמגיע הגקוזי. בנוסף מומלץ ליצור שביל נוח וגם יפה אל המתקן, וכאמור במידת הצורך גם מדרגות.
כמו כן מומלצת התייחסות גם לאסתטיקה שסביב הגקוזי, כדי שכשאתם יושבים בתוכו תרוו נחת לא רק מהזרמים ומהמים החמימים אלא גם מהנוף שנשקף ממנו.
Comments are closed.