חשוב לדעת כי כל עובד מעובדי משק הבית שלנו נחשב לעובד שלנו. הדבר אמור לגבי עוזרת בית, מטפלת לילדים וכדומה. על עובדים אלו חלים תשלומי חובה לעובדי משק בית גם אם הינם עובדים זמניים או קבועים. כדאי להתמצא בחוק לגבי החובות החלים עליכם כמעסיקי העובדים. כאשר לא משלמים את תשלומי החובה חשופים לתביעות כספיות בסדר גודל של עשרות עד מאות אלפי שקלים. מה גם שיש חשיבות לספק את התשלומים הנדרשים בזמן על מנת לנהוג בהגינות כלפי העובדים ועל מנת לשמור על שביעות רצונם.
על פי חוק חלים ארבעה תשלומי חובה לעובדי משק בית:
- תשלום ביטוח לאומי
- ביטוח פנסיוני
- דמי הבראה
- ימי מחלה
את תשלום הביטוח הלאומי יש לשלם אחת לחודש והוא כ 7.25% משכרו השעתי של העובד. תשלום זה מיועד להבטיח כניסה של שכר במקרה שהעובד אינו יכול להגיע לעבודה מסיבות מוצדקות כגון לידה, אבטלה, תאונת עבודה וכדומה.
הביטוח הפנסיוני משולם פעם בחודש בשיעור של 18.5% משכר העבודה. הכולל ביטוח מאובדן כושר עבודה חסכון לגיל הפרישה, פיצויי פיטורין. המעסיק רשאי לקזז 6% מהסכום המופרש (18.5%) משכר העובד.
דמי ההבראה ניתנים פעם בשנה נקבע פעם בשנה בהתאם למשרה וגודלה השעתי.
ימי מחלה כוללים חופשה שנתית, החזרי נסיעה ותשלום על ימי מחלה שהתרחשו בימים בהם העובד היה צריך להגיע לעבודה.
כאשר לא משלמים את תשלומי החובה למשל בביטוח לאומי ייתכנו תביעות כלפי המעסיק מהביטוח הלאומי או מהעובד. לא רצוי להיקלע למצב זה, בשל העובדה שמדובר בתביעות בסדרי גודל גדולים וכמובן מדובר בזמן יקר, עוגמת נפש ובירוקרטיה מיותרת. הבעיה המורכבת יותר, היא עם תשלומי הפנסיה, אשר הינם סכומים קטנים לעובדי משק הבית וקרנות הפנסיה בדרך כלל מעדיפות לשרת לקוחות גדולים. לכן מקשות בסיוע לתשלומים מהסגנון הזה. במקרים של תביעות בנוגע להפרשות פנסיה חשופים לתביעות בסכומים גדולים ומשמעותיים.
ישנן אפליקציות הפותרות את ניהול תשלומי חובה לעובדי משק בית והכל בלחיצת כפתור, מומלץ לבדוק את האפשרות.
Comments are closed.