אתה אף פעם לא יודע מתי עלול לקרות מקרה חירום, אז תמיד עדיף להיות מוכן. קיום תוכנית בטיחות מבעוד מועד יכולה לעזור לך וליקיריכם להישאר בטוחים ורגועים במקרה חירום.
להלן שבעה שלבים מאת יזהר כוכבי ייעוץ בטיחות שכדאי לנקוט כדי להכין תוכנית בטיחות:
- בחר איש קשר מחוץ לעיר. אדם זה יהיה נקודת הקשר של המשפחה שלך למקרה שלא תוכל ליצור קשר אחד עם השני בזמן חירום. ודא שכולם במשפחתך יודעים את השם, הכתובת ומספר הטלפון של איש הקשר שבחרת מחוץ לעיר.
- בחר שני מקומות מפגש. במקרה שאינכם יכולים לחזור הביתה, תצטרכו שיהיה לכם מקום מפגש ייעודי בו תוכלו להתארגן מחדש. בחר מקום מפגש אחד ליד ביתך ואחר רחוק יותר, למקרה שהראשון אינו נגיש.
- ערכו תוכנית תקשורת. החלט כיצד אתה ומשפחתך תישארו בקשר למקרה ששירות הטלפון הסלולרי פגום או שאין חשמל. במידת האפשר, בחרו שיטת תקשורת שאינה מסתמכת על טכנולוגיה, כמו שליחת הודעות טקסט או שימוש במדיה חברתית.
- תרגל את תוכנית הבטיחות שלך באופן קבוע. ככל שכולם מכירים יותר את תוכנית הבטיחות, כך יהיה קל יותר ליישם במצב חירום ממשי. קבע פגישות משפחתיות קבועות או תרגילים כדי לסקור את התוכנית ולבצע את כל העדכונים הדרושים.
- הכר את מסלולי הפינוי של האזור שלך. אם אתם גרים באזור שמועד לאסונות טבע כמו הוריקנים או שיטפונות, חשוב להכיר את נתיבי הפינוי ולהכין תוכנית כיצד תגיעו למקום מבטחים.
- יש בהישג יד ערכת חירום. ערכה זו צריכה לכלול את כל מה שאתה צריך כדי לשרוד לפחות 72 שעות, כמו אוכל, מים, ציוד עזרה ראשונה, תרופות וחפצים אישיים כמו בגדים ושמיכות.
7 . למד החייאה ועזרה ראשונה. במקרה שמישהו נפצע במהלך חירום, ידיעת החייאה ועזרה ראשונה עשויה להיות ההבדל בין חיים למוות. ודא שכולם במשפחתך יודעים כיצד לבצע החייאה ויש להם הכשרה בסיסית בעזרה ראשונה.
את מי כדאי לכלול בתוכנית הבטיחות שלך?
תוכנית הבטיחות של המשפחה שלך צריכה לכלול את כל מי שמתגורר במשק הבית שלך, כמו גם כל מבקרים קבועים. אם יש לך ילדים קטנים, בני משפחה קשישים או חיות מחמד, הקפד להתאים את התוכנית שלך כדי לענות על הצרכים הספציפיים שלהם. אל תשכח לכלול בתוכנית גם את איש הקשר שלך מחוץ לעיר! לחצו כאן ללמידה על תוכנית בטיחות.
מה עליך לעשות אם אתה צריך לפנות את הבית שלך?
אם אתה צריך לפנות את ביתך, עקוב אחר השלבים בתוכנית הבטיחות שלך. ודא שכולם במשפחה שלך יודעים לאן ללכת ואיך להגיע לשם. ברגע שאתה במקום המפגש המיועד שלך, הישארו שם עד שתתאחדו מחדש עם כל בני משפחתכם. אם אינך יכול להגיע למקום המפגש שלך, נסה למצוא מקום בטוח הרחק מהסכנה. ברגע שאתה במקום בטוח, הישאר שם עד שיהיה בטוח לחזור הביתה.
העברת שבעת השלבים הללו לזיכרון יכולה לעזור להציל את חייך במצב חירום. על ידי הכנה מבעוד מועד, תוכל להפחית את הלחץ והכאוס שמגיעים עם אירוע בלתי צפוי.
סיכום:
על ידי ביצוע שבעת השלבים הללו, תוכל ליצור תוכנית בטיחות מקיפה עבורך ועבור יקיריכם. קחו את הזמן עכשיו לשבת כמשפחה ולעבור על כל שלב כדי שכולם ידעו מה לעשות במקרה חירום. אל תחכו עד שיהיה מאוחר מדי כדי להיות מוכנים – אני מקווה שלעולם לא תצטרכו להשתמש בתוכנית הבטיחות שלכם, אבל תמיד עדיף להיות בטוח מאשר להצטער.
Comments are closed.