ודאי שמעתם בעבר על סטודיו לעיצוב, אבל מתי כבר יצא לכם לשמוע על סטודיו לעיצוב מוצרים ולהבין באמת במה מדובר? ייתכן מאוד שזו הפעם הראשונה שאתם נתקלים במושג. ובכן, הרשו לנו להסביר; עיצוב מוצרים הינו נגזרת של עיצוב תעשייתי. העיצוב התעשייתי מתייחס למוצרים וסחורות המיוצרים על ידי מכונות, כשעוד מתהליך יצירת הקונספט ועד לתהליך הייצור עצמו מדובר בצורת חשיבה המונית בסדר גודל עצום.
עיצוב מוצר הוא הרבה יותר ממוקד, ומתייחס לתהליך תכנון שימושי ואסתטי של מוצרים חדשים, או אלמנטים המתווספים למוצר קיים. המרכיב העיצובי כאן משמעותי מאוד בתהליכי השיווק וההכנה שלהם, שכן מדובר במשהו נישתי יותר אותו יש לשווק באופן שונה משיווק המוני יותר.
מתי פונים לשירותיו של סטודיו לעיצוב מוצרים
- תהליך מקצועי – סטודיו לעיצוב מוצרים לא רק יעצב את הרעיון לכדי מוצר ממשי, אלא גם יבצע אפיון מתקדם, דרך בנייה של אבטיפוס המתבסס על מודלים ממוחשבים ומפורטים, בנייה של תיק מוצר, ועוד. זאת מהסיבה שאמנם ניתן ליצור מוצר יש מאין, אך יש גם לוודא כי הוא אכן יביא תועלת למשתמשים עתידיים, והן להוגה הרעיון.
- כיצד עובד התהליך? – מתחילים בחקר שוק ומשתמשים, לאחר מכן מאפיינים את המשתמשים שנמצאו בשלב הראשון, מבצעים ניתוח טרנדים וזיהוי של הזדמנויות, יוצרים קניין רוחני, עוברים לעיצוב המוצר. לאחר מכן מגיע שלב הנדסת האנוש ופיתוח ממשק משתמש ידידותי, מתאמים חומרים וטכנולוגיות למוצר המוחשי, יוצרים אב טיפוס המבוסס על כל השלבים הקודמים, ומגישים ללקוח לבדיקה.
- ליווי צמוד – עוד מתחילת התהליך ועד סופו ובהתאם לתקציב, הסטודיו ילווה באופן מקצועי את הלקוח ויעניק לו שירות צמוד, שקוף ומקצועי.
לא מתפשרים על ההצלחה
כחברה או ארגון, אתם מעוניינים להצליח ולהתקדם כל הזמן. סטודיו לעיצוב מוצרים הוא המקום אליו תפנו כדי להגשים את המטרות הללו. על מנת לחסוך כספים, משאבים וזמן כדאי לבחון מספר דגשים עוד לפני שפונים לסטודיו; מהי מידת ההיתכנות של המוצר, האם בכלל ניתן לייצר אותו, האם הוא יועיל למישהו? לאחר שיהיה בידכם כל המידע, תוכלו להתקדם לשלב הבא – עיצוב המוצר.
Comments are closed.